Martine

 Over mij

Op het moment dat ik na mijn middelbare school een keuze moest maken, wist ik zeker; Ik wil iets met mensen doen. Twijfel tussen helpen vanuit “zorg” of helpen vanuit luxe ontstond. Gekozen voor helpen vanuit zorg en daarnaast het helpen vanuit luxe vorm gegeven door te werken in de horeca.  Het overlijden van mijn vader tijdens mijn propedeuse psychologie had zo’n impact op mij, dat ik niet verder kon studeren. Ik besloot mijn tweede passie te volgen en ging een hotelmanagement-opleiding doen. Met veel plezier heb ik jaren in de horeca gewerkt en kort een eigen zaak gehad. Toen deze zeer onverwachts tot een einde kwam, stond mijn leven opnieuw weer even stil. Wat volgde was moederschap van drie kids; een zoon en 1,5 jaar later een tweeling (jongen & meisje).  Volledig gaf ik mezelf in deze moederrol. Toen mijn tweeling naar school ging, voelde ik dat het nodig was mijn pad weer te vinden. Echter, volledige instorting volgde.  Ik was totaal kwijt wie ik was en wat ik wilde. Een zoektocht begon. Middels verschillende opleidingen, cursussen, therapieën en coaching probeerde ik weer grip op mijn leven te krijgen. Met maar matig resultaat….

In 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met Kundalini Yoga. Deze eerste les raakte mij zo diep, dat ik met tranen op mijn mat zat. De combinatie van inspanning en ontspanning, stilte en prachtige muziek brachten me in verbinding met iets diep in mij waar ik jaren lang zo naar op zoek was geweest. Hoe je dit noemt zal voor iedereen anders zijn; innerlijke kracht, Al wat is, Universum, God, Hogere Zelf, True Self……

Op het moment dat ik dit ervoer was ik dus erg ver weg van mezelf. Ik realiseerde me dat ik al jaren in een overleef-stand leefde. Financiële zorgen door een slecht lopend bedrijf van mijn partner, het opvoeden van 3 prachtige kinderen, mijn eigen pad nog niet gevonden hebbend. En ondertussen voelde ik een diep verlangen te willen weten waarom ik hier op aarde was. Die zoektocht was al meer dan 10 jaar aan de gang en al die jaren hoopte ik op Het antwoord.

Wat Yoga en mindfulness me gaven -en nog steeds geven- reikt zo veel verder dan alleen een antwoord, het zijn de essentiële dingen die mijn leven inhoud geven:

  • Vertrouwen; Vertrouwen in Al wat is en vertrouwen op mijn Innerlijk Weten.
  • Moed; Moed om uit te durven komen voor wat ik denk en voel en hier ook vorm aan te geven.
  • Kracht; Zowel fysiek als mentaal. Leren volhouden, ook in moeilijke situaties. Leren bij mezelf te blijven, ook als dat lastig is. Leren staande te blijven, in een drukke omgeving.
  • Rust; Rust om te dealen met datgene wat op mijn pad komt. Rust om anderen te laten zijn. Rust om zelf te zijn.
  • Het heeft me doen inzien dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn leven.
  • Het heeft me een positieve mindset gegeven.

Toen ik begon aan de Teacher Training had ik niet het doel leraar te worden; maar met alles wat ik nu weet en zelf ervaren heb, wil ik niets liever dan dit delen en doorgeven aan anderen. Iedereen verdient het om zichzelf te mogen voelen, zijn en leven.

Bij alles wat ik volg aan opleidingen en cursussen komt zeer snel de innerlijke roep om iets te betekenen voor kinderen omhoog. Het is voor kinderen toch fantastisch als je op jonge leeftijd mag leren dat je een energetisch wezen bent, in verbinding met Al wat is, dat je zelf sturing kunt geven aan je energie, je wensen en je doelen. Ik vind het fantastisch om op een speelse manier rust en zingeving bekend en vanzelfsprekend te maken bij kinderen en tieners, met behulp van yoga, meditatie en mindfulness. Maar ook voor volwassenen wil ik rust en beleving creëren, zodat je in verbinding met jezelf mag komen en in happiness je pad kunt lopen. 

 Ik hoop dat ik je eens mag begroeten, en je de ervaring van rust, verbinding en Zijn mag geven.

Martine / Sandeep Dyal Kaur

Al zijn diploma’s en certificaten nooit het belangrijkste, het kan wel helpend zijn voor het vertrouwen te weten wat ik in mijn leven heb gedaan, naast mijn eigen levenservaringen en vele vormen van persoonlijke therapie en coaching. 

* Algemene Sociale Wetenschappen, Utrecht 1993

* Propedeuse Psychologie, UVT, Tilburg 1994

* Hotelmanagement Tio College ‘s Hertogenbosch, 1996

* Office-management Schoevers, 1997/1998

* De Toverboom, kinderen begeleiden aan de hand van tekenen en spiritualiteit, 2007

* Holistische Kindertherapie, Zon Instituut,  2008

* Mindfulness Training bij Ivan Nyklicek,  2008

* Training Fluisterkind bij Marielle Hassing, 2009

* Stress managemant CCC Basic, Psychodidact, 2017

* Sjamanistisch Coach, Frank Bruining 2017

* Kundalini Yoga Teacher Level I, Yoga Lifestyle Studio, 2017/2018

* Kundalini Yoga Coaching, Gian Instituut, 2018

* Business yoga Specialist, InvestInyoga, 2019

* Childplay Yoga, Gurudass Kaur Khalsa, 2019

* You can make the sun shine, Kundalini Yoga University, Shakta Kaur Khalsa, 2019

* Overcoming Depression, Kundalini Yoga Universitay, Nirvair Singh Khalsa, 2019

* MindfullTeens, Arterre, 2020

* Quantum Flow, Juan Pablo Baharona, 2020

* Currency of Power, GuruNischan, 2020

* Trauma Healing mbt teachings van Peter Levine, Irene Lyon, Jan Bommerez, Gabor Maté, 2021-2023

* Stoelmassage Shiatsu en Expert bij Kopos massage-Instituut 2022